Big Brother huset

Detta mysiga hus ligger i Saltsjö-Duvnäs på Reginavägen 9A. Inget märkligt med huset men ganska lustigt är hur man och hustru träffades i Big Brother. Det är Paula Glantz och Christoffer Jensen som gifte sig och bor sedan ett bra tag tillbaka här.



Min gissning är att det är två år yngre Christoffer som står för den större delen av familjens inkomst med sitt jobb på Alba Kapitalförvaltning. På Alba noterar jag att även två av denne mans släktingar arbetar och har plats i styrelsen. Sen om Christoffer har en högre befattning eller arbetar som städare låter jag vara osagt. 

Tomten är hufsat stor med fina fruktträd, begränsad insyn och pool till barnen.

Storrenovering

dsc00766 (MMS)

Sävstigen 2. Jag väntar med spänning.


Villa Rösunda

Rösundavägen 1 ligger detta pampiga hus först ut på Saltsjöpromenaden mitt emot Saltsjöbadens gamla badhotell och tennisbanorna. Villan som ligger på en relativt plan tomt och är ca 480 kvadratmeter stort i två ordentliga våningsplan samt en inredd vind. 



Sedan hösten 2010 bor Robert Ahldin och Iaa de Verdier med deras tre döttrar här. Robert är känd IT analytiker och mäklare från Matteus FK och grundare av Remium och Artic Ventures. 


Villan har en fantastisk utsikt över Hotellviken och egen brygga. Bilderna är några år gamla från en gammal annons.
Paret Robert och Iaa kör Mercedes Geländewagen samt Land Rover.

Villa Persbrant

För ett år sedan köpte Mikael Persbrant detta hus på Knut Wallenbergs Väg 8 i Tattby - Saltsjöbaden för 9,2 miljoner tillsammans med Ulf Lundells dotter Sanna Lundell.
Huset uppfördes 1960 och är på 256 kvadratmeter stort designat av Henry Haubro-Nielsen. 

Ett ganska roligt hus till synes och kan inte hjälpa att bli lite nyfiken på insidan. Hade dock inte vår folkkäre Micke Persbrant bott här hade nog huset passerat mig obemärkt.

Mikael Persbrant   Saltsjöbaden

Jag föredrar sekelskifteshus men kan tumma på gränserna då ägaren är lite mer intressant, läget extraordinärt eller innehar någon spektakulär historia att återberätta.

För 9,2 millar ligger det alldeles för nära Saltsjöbanan och Tippens Station men framförallt alldeles för långt ifrån måsarnas skrik och vatten. Fult är det också..

I övrigt noterar jag att hushållet har en BMW femserien diesel och en gul Porsche 911 Turbo. Båda bilarna registrerade på varsitt av Mikaels två bolag Cambo Production AB samt Cambo Racing AB.


Villa Rönningen

Här bor Jonas Björkman med sin Petra och två barn. Relativt nyinflyttade i villan som totalrenoverats av en polsk firma det senaste året. Även tomten har fått en total upprustning efter att ha varit väldigt dåligt skött, precis som huset, de senaste åren. 



Villan har viss sjöutsikt och har en fin tomt. Familjen har en Merca kombi som är importerad från Monaco samt en sponsrad BMW kombi. Båda bilarna är silverfärgade vilket kanske är bra om man tvättar dem sällan. 

Trots att Jonas spelat in över 14 miljoner dollar räds han inte för lite trädgårdsarbete. 



Tips till Jonas är att hälsa när man möts i Saltsjöbaden och inte tro att man är speciell. Speciell kan man vara i Alvesta. Alla vet att du är sjukt bra och vi alla har stor respekt för dina framgångar men här är de flesta framgångsrika på sina sätt och branscher här.

Villa Strandgården

Ett stenkast från där jag är uppväxt ligger Villa Strandgården. På åttiotalet bodde Barbro Svensson aka Lill-Babs här på Saltsjöpromenaden 26 i Saltsjöbaden. En av de bättre adresserna om du frågar mig. Location, location, location.
Eg är adressen Amiralsvägen 7A där brevlådan sitter men det låter väl inte lika fiiint och Saltsjöpromenaden är ju trots allt bara Köksingång.





Fantastisk utsikt över Baggensfjärden och Hotellviken, Älgö och Ingarö i bakgrunden, närhet till skidbacken och tennisbanorna men ska man ha en villa av detta värde borde man få kvällssol på köpet vilket dessvärre inte ingår.


Paret Lena och Mikael Solberg bor numera här. Micke är känd handelsman inom detaljhandeln. Han är VD och Koncernchef för RNB Retail and Brands med varumärken så som JC, Polarn o. Pyret, Brothers, Sisters samt Kosta Outlet mm. Paret kör Merca C-klass och Saltsjöbadsvolvon Range Rover.

Sommartips

Jag tycker att det är trevligt att träffa grabbarna och varför inte göra det lite speciellt när man ändå gör något tillsammans än att sitta hemma i någons lägenhet!

Hyr, låna eller abonnera ett trevligt lusthus. Många villor har ett, i Saltis överallt. KSSS gästhamn har t om en grillstuga att hyra för 250 kr per dag. 

Vill man vara lite för sig själva tycker jag att man kan boka Vår Gårds brygga som är lagom stor för upp till 10 pers. Där kan man lägga till båten, bada och sola, grilla och umgås utan att bli störd eller att störa andra. 



Vackra Baggensfjärden och Ingarö i bakgrunden.

Vår Gård info

Våren är här

Eftersom våren äntligen är här och man vågar sig ut i samhället på promenader igen så tänkte jag framöver lägga upp bilder på allt vackert jag själv upplever.
Jag älskar villor och stora tomter. Närheten till vatten en självklarhet och Saltsjöbaden största favoriten till skillnad från överskattade Lidingö.

Kan inte heller slita mig från villor till salu så det blir lite bilder därifrån också. 
Min nuvarande favorit ligger i Saltsjö-Boo. På Skepsholmens Fastighetsmäklari beskriver man villan: I en underbart vacker södervänd sluttning ligger detta enastående sjöställe om 7.450 kvm, angränsande natur och kulturreservat.
Enda nackdelen är att det går en allmän gångväg mellan hus och brygga vilket inte framgår av annonsen. Pretty important! Sen skulle jag ha fimpat fyren på bryggan, lite tacky va! 



Säljaren begär 25 mkr. Se annonsen och karta
Jag återkommer snart

RSS 2.0